Két harc

2022.12.24. 16:48

Debreceni gyógypedagógus futott a kárpátaljai Klaudiáért – itt a kisfilm!

Jótékonysági akcióból született a Futás a reményért.

Forrás: Felvétel a filmből

Összesen több mint 120 kilométert futott Nádudvari Péter, hogy segítsen egy súlyosan beteg, félárva kárpátaljai kislányon, Klaudián; az emlékezetes napokat és a családdal való találkozást kamerák kísérték.

A 38 éves férfi október elsején indult Debrecenből, vállalása első napja – amely során 73,3 kilométert teljesített – Mátészalkán ért véget. Másnap 49 kilométer várt rá, a táv végét a tiszabecsi magyar-ukrán határ jelentette. Az érzelmekben gazdag hétvége eredményes volt: Péter az akkor és a korábban megtett kilométerekkel több mint egymillió forintot gyűjtött össze, hogy a neuroblasztómával – egy rosszindulatú daganatos betegséggel – harcoló kislány mindent megkaphasson, ami szükséges ahhoz, hogy újból egészséges legyen.

A két nap alatt Péter és Klaudia – aki két éve elvesztette az édesapját – egyszerre küzdöttek, hiszen amíg a gyógypedagógus az aszfaltot koptatta, a kislány egy 48 órás kemoterápiás kezelésen vett részt. Péter ugyanakkor úgy vélte, a támogatottja küzdelme sokkal nagyobb az övénél, hiszen amíg ő „csak futott”, addig Klaudia „az életéért harcolt”.

Néhány nappal később a jótékony sportoló személyesen is találkozott a kislánnyal és az édesanyjával. „Szívhez szóló percek voltak” – emlékezett vissza Péter a debreceni Klinikán történt látogatásra. 

Czine Tamás és Szabó Zsombor filmre vitték a felejthetetlen hétvégét és az azt követő megismerkedést. Az alkotás beszámolókat és interjúkat közöl Klaudia édesanyjával és Péterrel; szép és változatos képekkel idézi meg a futást és a találkozást. Érdekesség, hogy záró betétszámot Péter komponálta. „Szerettem volna a zene nyelvén is kifejezni az érzéseimet, úgy vélem, sokkal érzékletesebb így, mint szavakkal” – véli a gyógypedagógus. 

A Futás a reményért című kisfilm – amelyből az is kiderül, milyen módon lehet adományozni a kislány gyógyulásáért – már megtekinthető!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában