Jelen és jövő

2022.12.15. 15:55

Az újítások és a fenntarthatóság viszonyát boncolgatták Debrecenben

A közérdekű témák között a társadalmi kihívásokról is értekeztek a Medgyessy-gimiben

Porkoláb Gyöngyi projektvezető, társadalmi-kulturális-egészségügyi mediátor

Forrás: Napló-archív

A Debreceni Ifjúsági Horizont Egyesület szervezésében rendeztek szakmai tanácskozást csütörtökön a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnáziumban. A társadalmi innováció című találkozó középpontjában a gondolkodásmód, a világlátás és az ehhez kapcsolódó készségek szerepeltek előadók közreműködésével és kerekasztal-beszélgetésekkel.

A résztvevők megtudhatták, milyen új társadalmi kihívásokkal kell szembenézni, továbbá milyen jellegű új megoldásokat adhat az innováció a társadalmi kérdésekre. Szó volt arról is, hogy miként valósul meg a célcsoport bevonása egy-egy projektbe, valamint arról, hogy milyen mértékben járul hozzá a projekt a célcsoport társadalmi megbecsüléséhez.

A program Kiss Papp Csilla igazgatóhelyettes köszöntőjével kezdődött, majd Porkoláb Gyöngyi projektvezető, társadalmi-kulturális-egészségügyi mediátor tartott előadást Egy társadalmi projekt innovatív jellege, az újszerűség kérdés címmel. A tanácskozáson részt vett Boros Anita, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanára, majd Innováció, szolgáltatás és brandfejlesztés címmel hangzott el szakmai beszélgetés.

A társadalmi projektek fenntarthatóságával kapcsolatban Nagyné Berke Mónika a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét, Porkoláb Gyöngyi  a Debreceni Hospice Ház Alapítványt, Lenner Ádám a Future of Debrecent, míg Papp Csaba a Mozdulj Debrecen Mozgalmat képviselve értekezett.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában