Ötéves jubileum

2022.12.02. 16:47

A cél: mentőállomássá fejleszteni a nádudvari mentési pontot

Már fél évtized telt el azóta, hogy megvalósult a nádudvariak egyik nagy vágya.

A pénteki ünnepség résztvevői

Forrás: Marján László

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Püspökladányi Mentőállomás Nádudvari Mentési Pontjának ötéves fennállásának alkalmából rendeztek ünnepséget pénteken.

A helyszínbejárást követően Maczik Erika polgármester kifejezte a város elköteleződését a mentési pont mentőállomássá fejlesztése mellett. Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője is támogatja az elképzelést, hiszen az elmúlt évek számai ezt alá is támasztják, a jelenleg mindennap 12 órában szolgálatot teljesítő hely műszakonként jelentős, négy-hat vonulást végez.

Pető József a város aljegyzőjének, dr. Sós Csabának is bemutatta az új mentőautó felszereltségét
Forrás: Marján László

Dr. Korcsmáros Ferenc, az OMSZ regionális igazgatója elmondta: szakmailag is támogatandó a fejlesztés, amelyhez öttagú állomány létesítése mellett a kubatúra, az infrastruktúra kialakítása is szükséges. Ebben partnerre találtak a nádudvari önkormányzattal.

Pető József mentő szakápoló, a városi önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke, mint a jubileumi ünnepség házigazdája vetített képes beszámolóban villantotta fel a mentési pont létesítésének előzményeit (amelyben ő mag is „bábáskodott”) és a fél évtized eredményeit. A többiekhez hasonlóan természetesen ő is kiállt a mentőállomássá fejlesztés mellett.

Marján László

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában