Kitüntetés

2022.11.23. 19:15

Újabb elismeréssel ismerték el Rozsnyai István lelkész munkásságát

A közelmúltban Juhász Zsófia diakóniai díjat kapott a lelkész, aki 1997-től 2019-ig szolgálta a vértesi református gyülekezetet is.

Forrás: reformatusok.hu/Szirák Sára

Tiszta és Isten előtt megálló életre törekedtem – vallja Rozsnyai István, akinek hittel, szorgalommal végzett céltudatos munkáját Létavértes városért, és Létavértes díszpolgára címmel ismerte el a település önkormányzata.

Lelkipásztori szolgálatai mellett több mint 25 évet dolgozott az intézményes diakóniai rendszerben. Nyírbogdányban, valamint Létavértesen, a vértesi városrészen alapított szeretetotthont. Nagy szerepet vállalt a Magyarországi Református Egyház Diakóniájának rendszerváltás utáni újjászervezésében. A Magyar Református Egyház Zsinatának Diakóniai és Egészségügyi Bizottsági elnöke, a Református Diakóniai Egyesület alapító tagja, a Tiszántúli Református Egyházkerület Diakóniai Bizottságának elnöke volt. Humanitárius szolgálatáért kétszer tüntették ki Pro Caritate-díjjal.

A Juhász Zsófia díjat a Zsinat a Magyarországi Református Egyházban végzett intézményes diakóniai szolgálat elismerésére alapította. A kitüntetésre az terjeszthető fel, aki a református diakóniai intézmény(ek)ben vállalt hűséges szolgálatával mind szakmailag, mind emberileg, mind a református lelkiség szempontjából kiválóan és eredményesen segítette rászoruló embertársait, akinek szolgálata, életvitele, életszemlélete példaértékű lehet mások számára, és aki legalább 15 éves aktív szolgálati- vagy munkaviszonnyal rendelkezik a református diakónia területén. 2022-ben ezt az elismerést Rozsnyai István vehette át Berekfürdőn, a Megbékélés házában Őz Lajos hajdúvidéki esperestől, a Zsinat Diakóniai és Egészségügyi Bizottságának elnökétől, és Birinyi Márktól, a Református Szeretetszolgálat diakónia-fejlesztési főigazgató-helyettesétől. 

Turóczi Barnabás


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában