Csapatmunka

2022.11.18. 19:22

Fődíjat nyert Debrecen

A virágosság volt a siker legfontosabb kritériuma.

Forrás: Balázs Ákos Facebook-oldala

A csapatmunka meghozta az eredményt: Debrecen nyerte el a Virágos Magyarország fődíját a 30 ezer főnél nagyobb települések kategóriájában – közölte Balázs Ákos debreceni alpolgármester. A Facebook-oldalán írta, az „elismerést nem értük volna el anélkül a csapat nélkül, akik nap mint nap rengeteget tesznek azért, hogy Debrecen tiszta, zöld és virágos legyen. Köszönöm a munkájukat!”

Az MTI beszámolója szerint több mint 50 díj talált gazdára. Az ország legjelentősebb környezetszépítő versenye során rekordszámú jelentkezés mellett 339 önkormányzat – köztük 32 határon túli jelentkező – összesen 439 pályázatát bírálta el az elmúlt hónapokban a közel 150 tagú szakmai zsűri. A 30 ezer lakosnál kisebb városok közül Makó képviselői vehették át a fődíjat, míg Zalakaros lett a fődíjas ezer főnél népesebb kisváros, a legkisebb falvak közül pedig Gyugy lett a legvirágosabb település. A Miniszterelnökség különdíját két kategóriában Cegléd és Balatongyörök érdemelte ki, a Belügyminisztérium több díja között jutalmazta a legvirágosabb budapesti kerületet, amely idén a X. kerület lett. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíjával pedig Kecskemét és Telkibánya lett gazdagabb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában