Élelmiszergyűjtő kampány

2022.11.10. 13:52

Amikor a legnagyobb öröm, hogy nem kell a következő napi betevőn aggódni

A Dorkász Szolgálat idén télen újra meghirdeti adománygyűjtését a Kék Vödör projekt keretében.

Forrás: Dorkász Szolgálat

A Dorkász nemrég Kokadon járt Karcsi bácsinál, akinek nagy öröm volt, hogy olajat is kapott a vödörben, mivel tudta, hogy mennyire felment az ára mostanában. Omladozó tetejű házában sorra pakolta ki az élelmiszereket a vödörből, és közben látható volt a megnyugvás a szemében: a következő napokban nem kell a napi betevőn aggódni. Az olajat még magához is ölelte örömében.

Az ilyen és hasonló élmények mindig egy-egy bizonyosság arról, hogy mennyire nagy szükség van az efféle segítségre. A Dorkász munkája során folyamatosan tapasztalja, hogy milyen könnyű olyan otthonokat találni, ahol a legalapvetőbb ellátás is hiányzik. A karácsonyig tartó élelmiszergyűjtő kampány kedvezményezettjei most egyrészt olyan Debrecen környékén élő rászoruló családok és idősek, akiknek komoly gondot okoz a mindennapi élelem biztosítása vagy az otthonuk befűtése – hangsúlyozza közleményében a szolgálat.

Ezen kívül a Dorkász Befogadóközpontjában élő kárpátaljai menekültek is részesülnek az élelmiszeradományokból, akik mindenüket hátrahagyva menekültek el otthonukból, és most az ünnepet egy idegen, átmeneti helyen kell tölteniük.

Forrás: Dorkász Szolgálat

A gyűjtés online, a szolgálat honlapján folyik, így csak néhány percet vesz igénybe egy kék vödör megtöltése. Ebben a formában nagyon egyszerűen megtehetjük a felajánlást, miközben biztosak lehetünk benne, hogy ott segítettünk, ahol a legégetőbb szükség van rá, és azzal, amire a legnagyobb szükség van. 

Egy vödör 6250 forint értékű tartós élelmiszert tartalmaz, és 5 ember napi ellátását biztosítja.

A november 18-án induló gyűjtésbe idén több debreceni vállalat, iskola és gyülekezet is bekapcsolódott. Az alapítvány célja, hogy karácsonyig 1000 darab 12 literes kék vödör teljen meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában