Oktatás

2022.10.12. 14:42

Új lehetőség a hatvanis diákok előtt

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

A Debreceni Hatvani István Általános Iskola legújabb kezdeményezésével kilépett a tantermi környezetből: diákjaik több alkalommal is az iskola könyvtárában találkoznak a különböző projektek során Magyarországon önkénteskedő külföldi fiatalokkal.

Elsőként az iskola hetedikesei egy Olaszországból érkező egyetemi hallgatóval társaloghattak, akitől angol nyelven hallhattak szülőhelye földrajzi fekvéséről, történelméről, kultúrájáról, az ott élő emberek szokásairól.

A projektoros vetítéssel gazdagon illusztrált előadáson a fiatalok beszélgettek, kérdeztek, kötetlenül használva az idegen nyelvet, észrevétlen mélyítve angol tudásukat.

A sok más tantárgy (történelem, földrajz, irodalom, rajz stb.) szempontjából is különleges és hasznos sorozat következő állomása egy német önkéntes angol nyelvű előadása lesz.

Az intézmény úttörő kezdeményezése szándékai szerint a jövőben további országok, kultúrák bemutatásával, angol társalgási órák keretében folytatódni fog – tudatta közleményben az iskola.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában