Rendkívüli ülés

2022.10.12. 15:53

Nagyszabású takarékoskodási csomagot fogadott el Hajdúdorog

A fűtési időszakra bezár a művelődési ház és a könyvtár, valamint az óvoda egyik telephelye is.

Forrás: MW-archív

Rendkívüli ülést tartott kedden délután Hajdúdorog képviselő-testülete. A tanácskozás fő témája a kialakult energetikai helyzet következményeként kidolgozott önkormányzati takarékoskodási intézkedéscsomag megtárgyalása és elfogadása. 

Az alapfeladatok és a dolgozói állomány

– Az ülésen a képviselő-testület jóváhagyta a kialakult energetikai helyzet következményeként kidolgozott önkormányzati takarékoskodási intézkedéscsomagot, melynek megalkotásakor a gáz- és áramfelhasználás minimalizálása mellett alapelvként kezeltük a kötelező feladatok zavartalan ellátását és a dolgozói állomány megtartását – tájékoztatott közösségi oldalán Horváth Zoltán polgármester.

Horváth Zoltán polgármester
Forrás: MW-archív

Az elfogadott intézkedések értelmében a Görög Demeter Művelődési Ház és a Mészáros Károly Városi Könyvtár dolgozói a fűtési szezon időszakára átköltöznek az energetikailag korszerű Helytörténeti Gyűjtemény épületébe. Az épületek a mozival egyetemben zárva lesznek. A könyvek kölcsönzésének és a civil szervezetek, önszerveződő csoportok találkozóinak átmeneti rendszerét az intézményvezetők dolgozzák ki. 

A Hajdúdorogi Egyesített Napköziotthonos Óvodák Kórház utcai tagintézménye a fűtési szezonra nem nyit ki. A gyermekek átmeneti elhelyezése a Méntelep utcai tagintézményben biztosított. A GAMESZ irodai állománya és a Pénzügyi Osztály munkatársai a városháza épületében folytatják a tevékenységüket. A költözés időpontjáról és az ügyfélfogadás rendjének változásáról a szervezetek vezetői informálják a lakosságot.

Elengedhetetlen egymást segíteni

A Görögh Péter Szociális Központ és a Hajdúdorogi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat továbbra is a székhelyén folytatja a tevékenységét. A falugazdászok a jövőben a Hajdúdorogi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat épületében végzik a tevékenységüket. A költözés időpontjáról értesítik a gazdálkodókat. 

Ebben az esztendőben az adventi, karácsonyi fények időben és térben korlátozott módon gyúlnak fel. Mindezen intézkedések mellett a fokozott takarékosság kiemelt feladata minden intézménynek, szervezetnek, melyhez energetikus szakember segítségét is igénybe veszi az önkormányzat. Rövid távon az alacsony ráfordítással megvalósítható fejlesztéseket elvégzik. Hosszú távon pedig keresik az ingatlanok energetikai korszerűsítését szolgáló pályázati lehetőségeket. 

– Két pandémiás évet követően ismét példátlanul nehéz és embert próbáló időszak előtt állnak a települések, a háztartások és a vállalkozások egyaránt, melynek átvészeléséhez elengedhetetlen egymás segítése és az összefogás. Csak így tudjuk leküzdeni az előttünk tornyosuló kihívásokat, melyhez kérem a lakosok együttműködését – emelte ki bejegyzése végén a városvezető.

BS  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában