Falunap

2022.10.08. 20:42

Ereklyét kapott 110. születésnapjára Újiráz

Az évforduló alkalmából rendezett falunapon vehette át a Bocskai-szablyát a település.

Forrás: hbmo.hu

Október 8-án a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Templomban tartott szentmise után az Emlékparkban folytatódott az ünnepség, ahol Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke beszédében úgy fogalmazott: Újiráz a 110 év alatt méltán a megye részévé vált, mai napig őrzi hitét, értékeit. Ennek szellemében emléklapot is átnyújtott a településnek, majd átadta a megyei identitást, a hajdú-bihariak összetartozását jelképező Bocskai-szablyát, valamint a megyei egységet szimbolizáló Hajdú-Bihar megye puzzle-t is – olvasható a hbmo.hu-n

Furák Károly polgármester ünnepi beszéde után az Emlékparkban koszorúzást is tartottak. Rákóczi Jenő plébános „Az első száz telepes emlékművénél”, Bulcsu László alelnök „A háborús áldozatok emlékművénél” helyezte el a megemlékezés virágait, Furák Károly polgármester pedig a forradalmi hősökre emlékezve helyezett el koszorút.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában