Elhelyezkedés és karrier

2022.10.06. 14:17

A jövő a szakképzésé, a jövő pedig Debrecenben épül – megnyílt a „Hello szakma” kiállítás

Az általános iskola utáni pályaválasztás mindig egy fontos döntés, hiszen az egész életünkre kihatással lehet.

Forrás: Kiss Annamarie

A tavalyi rendezvény nagy sikere után a Debreceni Szakképzési Centrum újból megrendezi a Hello Szakma – Út a jövőbe 2. című pályaválasztási kiállítást és szakmai konferenciát, mely a Nagyerdei Stadionban 80 kiállítóval várja kilátogatókat. A csütörtöki és pénteki napon a DSZC 11 intézménye és partnere mutatkozik be, mindamellett szakmai konferencia, előadás és színpadi program is várja az érdeklődőket.

Karrierlehetőség

Pölöskei Gáborné, a szakképzésért felelős helyettes államtitkár a kiállításon elmondta: a pályaorientációval olyan ismereteket tudunk átadni, amelyek segíthetnek a fiataloknak. – Általános iskola utáni pályaválasztás mindig egy fontos döntés, hiszen az egész életünkre kihatással lehet. Ez a kiállítás megmutatja, hogy mennyi minden fedi le a szakképzést, sőt mennyi valós karrierlehetőségeket rejt magában – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Építsük a jövőt!

Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere a megnyitóbeszédében kiemelte, hogy a jövő a szakképzésé, a jövő pedig Debrecenben épül. – Egy olyan víziónk van, amely ebben a régióban élő fiataloknak olyan jövőképet tud biztosítani, mellyel boldogulni tudnak, s ha jó munkát találnak, akkor hosszú távon Debrecenben és környékén alapítanak családot – húzta alá.

Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója a beszédében a diákokhoz szólt, kiemelve, hogy a két nap az életpálya lehetőségét kínálja föl, amelyben a szakképzés nagyon fontos szerepet tölt be. – Konzultatív módon vegyetek részt a rendezvényen, tájékozódjatok a szakképző iskolák kínálata iránt, s éljetek a lehetőségekkel! – hangsúlyozta.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában