Gyász

2022.09.09. 10:34

„Az évszázad uralkodója volt” – A hajdú-bihari politikusok is a királynőre emlékeznek

Kósa Lajos például II. Erzsébet magyarokhoz intézett gondolatait osztotta meg.

Forrás: AFP Photo / Buckingham Palace

Csütörtökön este jelentette be a Buckingham-palota II. Erzsébet királynő halálhírét; az Egyesült Királyság leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodója Balmoralban hunyt el 96 évesen, miután 70 évig uralkodott.

A királynőtől az egész világ búcsúzik ezekben az órákban, korábban Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin köztársasági elnök is részvétét fejezte ki.

Hasonlóképpen tettek Hajdú-Bihar megyei politikusok is. „Szomorú nap a mai. Elhunyt Őfelsége II. Erzsébet királynő” – írta Facebook-oldalán Papp László, Debrecen polgármestere csütörtök este. „Olyan természetes volt, hogy Ő van. 7 évtizedig volt Nagy-Britannia uralkodója. Nyugodjék békében!” – tette hozzá.

Puskás István alpolgármester – talán a közösségi oldalon ezekben a napokban végigfutó trendhez igazodva – egyszavas posztban reagált a halálhírre.

Kósa Lajos a királynő magyarokhoz intézett gondolatával emlékezett. „Mert önöknek joguk van hozzá, hogy ismét elfoglalják helyüket az európai történelem és kultúra fő áramlatában” – idézte II. Erzsébetet az országgyűlési képviselő.

A királynőről Pósán László országgyűlési képviselő is megemlékezett egy bejegyzésben. „Búcsúzunk tőle, mint a velünk élő történelem egyik meghatározó alakjától. Isten nyugosztalja!” – írta.

Hasonlóképpen tett Tasó László is: az országgyűlési képviselő posztjában az évszázad uralkodójának nevezte II. Erzsébetet.

  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában