A határidő is módosult

2022.08.23. 17:00

Drágult a Károlyi Mihály utcai bölcsőde felújítása

Még többet kell dolgozni a régi épületen.

A bölcsőde kulturált környezetének kialakítása érdekében a padló- és falburkolatok, belső nyílászárók állapota felülvizsgálatra és felújításra szorul

Forrás: Illusztráció, MW-archív

Mintegy 52 millió forinttal drágult a Károlyi Mihály utcai bölcsőde felújítása, miután az önkormányzat augusztus 9-én szerződést módosított a kivitelezővel – áll az augusztus 23-ai Közbeszerzési Értesítőben.

Az intézmény földszintes épületében összesen 6 gondozási egység, 12 csoportszoba található. A beruházás az épület komplex felújítására irányul energiahatékony módon, akadálymentesítéssel – áll az eredeti dokumentumban. Aszerint az épület pillérvázas, paneles szerkezetű, lapostetővel, nagyobb mértékű felújítás nem történt rajta az építés óta. Jelenlegi nagyfokú hőveszteségének csökkentése és energiahatékonyságának növelése érdekében szükséges a külső felújítás, tekintettel arra, hogy jelenleg nem éri el a hatályos jogszabály szerinti „DD – korszerűt megközelítő” kategóriát.

A hőszigeteléssel érintett tető 1662 négyzetméter, a homlokzat 2 ezer 289 négyzetméter. A homlokzat nyílászárói faszerkezetűek, hőszigetelő képességük igen rossz. Ezeket ki kell bontani, majd új hőszigetelő üvegezéssel 12 ajtót és 117 ablakot beépíteni. Az elektromos és gépészeti rendszerek korszerűtlenek, felülvizsgálatra szorulnak, az épületben nincs megújuló energiát hasznosító rendszer, emiatt napelemeket is felszerelnek.

A bölcsőde kulturált környezetének kialakítása érdekében a padló- és falburkolatok, belső nyílászárók állapota felülvizsgálatra és felújításra szorul. A beltéri felújításokon kívül a játszóudvar fejlesztése elengedhetetlen feltétele a szabadtéri tevékenységek biztonságossá, változatosabbá tételének. Szükséges 2 darab 2x3 méteres és 4 darab 3x3 méteres homokozó kialakítása napvitorlával árnyékolva. Két akadálymentes mosdót is kialakítanak.

A szerződésmódosítás a teljesítési határidő hosszabbítására, valamint funkcionálisan egyenértékű termékkiváltásokra, pótmunkákra, elmaradó munkákra vonatkozik.

Így ablakok mozgatása bowdenes távnyitó rúd felszerelésével; 33 darab műanyag kültéri „fix-bukó” nyílászáró beépítése helyett „bukó-bukó” ablaké; álmennyezet kialakítása, vízszűrő rendszer beépítése, padlószintek korrekciója, szülői váró faláthelyezése; tüzivízvezeték cseréje épületen belül, illetve kívül; válaszfalak fém szerkezeteinek elbontása; telekhatáron belüli szennyvízvezeték cseréje, zuhanytálcák cseréje, lámpatestek funkcionálisan egyenértékű kiváltása, fal- és padlóburkolatok cseréje szükséges. Továbbá, a lapostető rétegrendjének, a csapadékvíz elleni szigetelés egy részének bontása és építése és az ezekkel összefüggő, járulékos munkák is elvégzendőek. A felmerült pótmunkákra tekintettel a teljesítési határidő 30 naptári nappal módosul.

A beruházás értéke így 509 millió forintról 560 millió forintra nő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában