Adománygyűjtés

2022.08.31. 18:19

A leukémiás gyermekek gyógyulásáért zumbáztak egész nyáron

Több mint kétszázötvenezer forintot gyűjtöttek össze a hortobágyiak.

Forrás: Facebook / Jakab Ádám

Nagy Noémi hortobágyi lakos, versenytáncos kezdeményezésére közös zumba keretében adománygyűjtés indult nyár elején Hortobágyon a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány támogatására. A felhívásra szinte az egész falu megmozdult, a befolyt összeget pedig csontvelő-aspirációs tűk beszerzésére fordítják majd – tájékoztatott közleményében a Hortobágyi Híradó.

A példaértékű összefogáson a község valamennyi korosztálya képviseltette magát, a gyerekektől a szülőkön át egészen a nagymamákig. A szabadtéri, jótékonysági zumbaórákon a legfiatalabb résztvevő 9, a legidősebb pedig 84 éves volt.

A kezdeményezés záróprogramját augusztus 30-án, délután öt órától tartották a hortobágyi víziszínpadon, ahol az összegyűlt mintegy 257 ezer 630 forint adományt a szervezők átadták a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára.

Forrás: Facebook / Jakab Ádám

– A debreceni Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztályra évente mintegy 50 új beteg gyermek érkezik. Ezek a gyerekek leukémiával, daganatos megbetegedéssel vagy egyéb vérképzőszervi rendellenességgel küzdenek. Diagnózisuk meghatározásához, illetve a terápiájuk hatékonyságának megítéléséhez nélkülözhetetlen a csontvelő vizsgálata. A zumbaórák során befolyt támogatási összeget csontvelő-aspirációs tűk beszerzésére szeretnénk fordítani – mondta Göncziné Kiss Judit, az alapítvány megbízott képviselője, a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai-Onkológiai részlegének munkatársa.  

– Rengetegen zumbáztunk, sokan jöttek szurkolni nézőként is, a kis pénzgyűjtő dobozunk pedig még az utolsó pillanatokban is gyarapodott. Az összeg, amelyet gyűjtöttünk, azt is megmutatta, milyen összetartással és lelkesen teltek az elmúlt hetek. Nagyon hálás vagyok, hogy a hortobágyi közösség ilyen jószívvel fogadta az adományozás ötletét, és teljes odaadással álltunk e nemes ügy mellé – fogalmazott Nagy Noémi. Az önkéntesek a nyár folyamán az időjárási körülményektől függően minden kedden a víziszínpadnál gyűltek össze közös sportolásra a cél érdekében. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában