Felújítás

2022.06.30. 15:28

Újabb óvoda korszerűsítését fejezték be Debrecenben

Befejeződött a Sinay Miklós Utcai Óvoda energetikai korszerűsítése.

Forrás: Kiss Annamarie

A helyszínen csütörtökön tartottak bejárást. Barcsa Lajos alpolgármester szerint ezzel a fejlesztéssel előrelépést tett a város a Debrecen 2030, és az óvodafejlesztési programban, továbbá a – lassan a végéhez közeledő – átfogó, vénkerti korszerűsítések kapcsán is. Felidézte, hogy a közelmúltban a Vénkerti Általános Iskola és a Dózsa György Általános Iskola is megújult, korszerűbbé vált a füredi úti orvosi rendelő és a Borsos villa, de mostanra szebbek a közterek és már folyamatban van a városrészen a német iskola kivitelezése.

A Sinay Miklós Utcai Óvoda energetikai felújítása 221 millió forintba került. Az európai uniós forrás mellett az önkormányzat 2,5 millió forint önerővel segítette a kivitelezést. Elsősorban a homlokzati felújításokat végezték el a szakemberek, továbbá nyílászárókat és fűtési rendszereket cseréltek ki, napelemet telepítettek az épületre.

Hatmilliárd az óvodákra

Az alpolgármester úgy fogalmazott: ez a fejlesztés egy újabb lépcső, de nem az utolsó a város óvodafelújítási programjában. – A 33 óvodai épület közül 14 felújítása teljes mértékben befejeződött, ezekre több mint hárommilliárd forintot költött az önkormányzat az elmúlt években. Ezen kívül folyamatban van további hat óvodának a felújítása, ezeknek az együttes értéke 2,4 milliárd forint – hangsúlyozta, hozzátéve, egy teljesen új óvodát is létrehoznak a Tócóvölgyben mintegy 700 millió forintból. Összességében Debrecen önkormányzata óvodafelújításra hatmilliárd forintot fordít, többek között azért, hogy az itt felnövő generációk minőségi nevelésben részesülhessenek, és a jövőben a városban találhassák meg a számításaikat.

Nagyné Harangi Ilona óvodavezető befektetésnek nevezte a megvalósult beruházást, s mint mondta, a 47 éves intézményben így a tárgyi feltételek is biztosítottak a mai kor igényeinek megfelelően. 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában