Fontos fejlesztés ért véget

2022.06.14. 11:30

Szinte újjászületett a debreceni Petőfi-iskola

Több mint hatszáz diák érkezhet ősszel a minden szegletében megszépült intézménybe.

Forrás: Kiss Annamarie

Kívül-belül, esztétikailag és felszereltségében, egyszóval teljesen megújult a Szabó Kálmán utcai Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI. A csaknem öt évig tartó beruházás eredményeként az épületet kedd reggel adták át.

Az iskola nagy és kis épületei korszerűsödtek, az infrastrukturális fejlesztés 16 hónapig tartott. Ezt Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója mondta el a nyitóünnepségen. Beszélt arról is, hogy a munkálatok részeként nyílászárócsere, festés, hideg- és melegburkolás is történt. Hatvannyolc számítógép, interaktív táblák, új táncművészeti terem és tornaszoba is várja ezentúl a diákokat, akik az elmúlt másfél évet a József Attila-iskola padjaiban töltötték. Hangsúlyozta: az iskola népszerűségét bizonyítja a most lezárt, 2017-ben elindult fejlesztési program, mivel a tankerület kiemelten foglalkozik azokkal a tagintézményekkel, melyek népszerűek a debreceniek körében, akárcsak a nemrég megújult Lilla Téri Általános Iskola.

Barcsa Lajos alpolgármester hangsúlyozta, hogy Debrecen iskolaváros mivolta nemcsak a múltra, hanem a jelenre és a jövőre is egyaránt vonatkozik. – A városban az oktatás meghatározó szereplőinek közös célja van; az oktatás és a tanulás feltételeinek minél magasabb minősége. Kitért a Szabó Kálmán utca és a déli városrész, ezen belül a Déli Ipari Park fejlesztésére is, majd felhívta a figyelmet az infrastruktúra fejlesztésére ezen a területen.

A Petőfi-iskola fejlesztése ősztől 610 iskolás mindennapjait határozza meg

– mutatott rá végül.

Komáromi Julianna intézményvezető felidézte, hogy az iskola 1949-ben mindössze nyolc osztályteremmel indult, majd 1982-ben bővült panelépületével és 1996-ban étkezőhelyiséggel. – Az 50 millió forintos eszközbeszerzésnek köszönhetően hagyományainkat megőrizve most valami újat is alkothatunk, és nincs más dolgunk, csak szeretettel és tisztelettel vigyázni mindarra, amit ez a  megújult iskola képvisel – fogalmazott.

A beruházás 1,2 milliárd forintos uniós, állami és tankerületi forrásból valósult meg, melynek részeként megújítottak 24 tantermet, és építettek hat újat, kialakítottak művészeti termet, valamint az egész épületet akadálymentesítették.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában