A Dunántúlon tartják

2022.06.06. 15:00

Idén nem Debrecenben lesz a Szent Damján-tábor

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli az enyhe és középsúlyos testi és értelmi fogyatékos gyermekek és fiatal felnőttek számára létrehozott Szent Damján-tábor. Az előkészületek már javában tartanak, a helyszín viszont idén újdonság lesz, ugyanis a tábor az ország keleti pontjából nyugatra költözik, közölte honlapján a Hajdúdorogi Főegyházmegye.

Idén Szemerszki Mihály papnövendék látja el a főszervezői feladatokat, aki a a helyszínváltás hátteréről is beszélt a honlapnak. – December környékén tudtuk meg, hogy a Debrecen mellett található Dorcas Szabadidőközpont, ami hosszú évekig adott otthont a Damján-tábornak, sajnos bezár. Hónapokig tartó keresés kezdődött meg, nem mindegy ugyanis, hogy egy ilyen speciális tábort milyen körülmények között szervezünk meg. Végül a Dunántúlon találtuk meg a legmegfelelőbbet: a Székesfehérvártól nem messze található Bodajkban. Idén tehát a Dunántúlt vesszük be augusztus 2-6. között – mondta el Szemerszki Mihály.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában