Azt is tudni, mikorra lehet kész

2022.06.04. 11:30

Hentes, fodrász és ruhabolt is lesz a vadonatúj ebesi szolgáltatóházban

Várhatóan jövő év végére készül el az ebesi önkormányzat beruházása.

A beruházás részeként parkolókat, garázsokat és kerékpártárolókat is létesítenek | Látványterv: ebesi önkormányzat

Saját forrásból, több mint nettó 660 millió forint értékben alakít ki szolgáltatóházat és községgondnoksági szolgálati épületet Ebes önkormányzata.

A beruházás eredményeként többféle szolgáltatót befogadó komplexumot hoznak létre, amely egyebek mellett hozzájárul a helyi munkalehetőségek bővüléséhez, valamint a község kötelező feladatellátása minőségének javulásához. 

A település központjában, a Rákóczi utca 10–12. szám alatt mintegy 1500 négyzetméteres, földszintes épület­együttest alakítanak ki három önkormányzati tulajdonú telken. A szolgáltatóházban akadálymentesen megközelíthető üzleteket és szolgáltatóegységeket hoznak létre a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel együtt, például mosdók, öltözők, raktárak. 

Különféle üzletek, szalonok 

– Elsősorban a helyi vállalkozók számára építjük a szolgáltatóházat.

A tervezett tevékenységek nagyon sokszínűek, többek között hús- és hentesárubolt, kisállattartással kapcsolatos üzlet, divat- és ruhabolt, tetoválószalon, biztosítás ügyintézésével kapcsolatos iroda, fodrász- és szépségszalon, valamint háztartási és vegyiáru-kereskedés üzemeltetésére is érkezett hozzánk szándéknyilatkozat az elmúlt időszakban

– tájékoztatott megkeresésünkre Szabóné Karsai Mária polgármester. A beköltöző vállalkozásokkal a helyiek számára új munkalehetőségek érhetők majd el a beruházást követően. Az épületet 40 parkolóval, 1 akadálymentes parkolóval, 6 garázzsal és 20 kerékpártárolóval építik meg. A tervek szerint a Községgondnokságon összesen 49 fő dolgozik majd, melyből 45 fő közfoglalkoztatott, 1 fő falugondnok. 

Megfelelő színvonalon 

– A településüzemeltetéssel kapcsolatos feladatok ellátása korábban is ezen ingatlanon volt biztosítva, meglehetősen elavult és szűk helyen. Már a tervezési szakaszban fontos szempontként merült fel egy olyan modern, minden igényt kielégítő épületrész kialakítása, ami a kor színvonala szerint tudja biztosítani a feladatellátásokat – mondta a polgármester.

A beruházás során irodát, szociális helyiségeket, műhelyt, külső és belső tárolókat, garázssort építenek ki az eszközök, munkagépek, segédanyagok tárolására. A terület fizikailag elkülönül a szolgáltatórésztől, de azzal mégis egy egységet alkot.

A későbbiekben egy új beközlekedési útvonalat is építenek majd.

A kivitelezésre vonatkozó szerződést májusban aláírták a felek, a munkálatokat egy túrkevei székhelyű cég végzi majd. A munkaterületet már átadták, a vállalkozónak 20 hónap áll rendelkezésére. A hatósági engedélyek beszerzése miatt várhatóan 2023. év vége az építés tervezett befejezése.

Bekecs Sándor 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában