Helyi közélet

2022.05.17. 10:23

Tizennégymillióból lesz busz Bihardancsházán

Zajlik a munka a településen, épp a zöldségeket ültetik a közmunkaprogramban.

Hamarosan Bihardancsházának is lesz falubusza | Illusztráció: MW-archív

Fotó: Unger Tamás

Indul a zöldségszezon megyénk legkisebb közigazgatási területtel rendelkező településén, a mintegy 180 lakosú Bihardancsházán. Az aktualitásokról, tervekről érdeklődtünk Balku Tamás polgármesternél. 

– Jelenleg a közfoglalkoztatási programban zajlik aktívan a munka, zöldségtermesztéssel foglalkozunk. A napokban kezdtük el az uborka, cékla, burgonya, hagyma és paprika elültetését – mondta a Napló megkeresésére a településvezető. A megtermelt javak az önkormányzat savanyítóüzemébe kerülnek, és az ott elkészült savanyúságokat egy helyi szövetkezeten keresztül értékesítik, illetve juttatnak el belőlük a lakosoknak is. Ezenkívül kicsivel több mint 14 millió 300 ezer forint támogatást nyert a község a Magyar falu programban egy tanya- és falugondnoki busz vásárlására. A napokban indították el a beszerzéshez szükséges ajánlatkérési eljárást. Korábban ugyanezen programból újult meg az Ady Endre utca. 

– Igyekszünk folyamatosan szépíteni a településképet is, ezért egy lakossági programot is elindítottunk. A helyieket támogatjuk virágvásárlásban, amelyeket a házuk elé ültethetnek – ismertette Balku Tamás. Továbbá érdeklődésünkre elmondta, augusztusban szeretnének egy falunapot is tartani, amelynek az előkészítését hamarosan megkezdik. 

BS 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában