Hatalmas mérföldkő

2022.05.02. 15:46

Sólyom Anna lelkiismeretesen készül az érettségikre

A sportoló az emelt szintű biológiától tart egy kicsit.

Sólyom Anna izgatottan tanul a vizsgákra | Fotó: Sólyom Anna-archív

Eddigi életük talán legnagyobb mérföldkövéhez értek a végzős középiskolások, hiszen hétfőn kezdődtek az írásbeli érettségik. A ballagók között van Sólyom Anna, a debreceni Shogun SE kétszeres Európa-bajnok karatékája is, aki izgatottan tekint a rá váró feladatok elébe.

Erről beszélt a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának diákja a Naplónak. – Úgy érzem, hogy jól állok, igyekeztem sokat készülni minden tantárgyra. Leginkább a biológiától tartok, mert emelt szinten írom majd, de most már igyekszem legyűrni a félelmet és csak azt az izgalmat megtartani, ami kell a jó teljesítményhez – mondta. 
Az ifjú sportoló sok tapasztalatot szerzett megmérettetések terén, azonban ezúttal kicsit más jellegű kihívás elé néz. – Túlestem már egy nyelvvizsgán és egy előre hozott érettségin is, úgyhogy valamennyire már belekóstolhattam ebbe a világba. Ettől függetlenül most jobban tartok az érettségi hetétől, mintha egy versenyre készülnék – fogalmazott. 

Sólyom Anna elárulta, hogy az elmúlt időszakban a tanulás miatt kicsit háttérbe szorította a karatét, de amint túlesik az érettségiken, újult erővel vág bele az edzésekbe.

Bakos Attila
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában