Újabb győzelmek

2022.05.12. 14:37

A debreceni joghallgatóknak aligha akad párja

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatóiból álló csapat nyerte meg a XVII. Országos Munkajogi Perbeszédversenyt. Egyéniben a legjobb felperes és a legjobb bíró kategóriában is a DE ÁJK hallgatói győztek.

Forrás: unideb.hu

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara (DE ÁJK) adott otthont néhány napja az Országos Munkajogi Perbeszédversenynek, melyen a rendező kar mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, valamint a Miskolci Egyetem jogi karai képviseltették magukat - közölte az unideb.hu.

Nádasné Rab Henriett, a DE ÁJK Környezetjogi és Munkajogi Tanszék docense elmondta, a megmérettetés csapat és egyéni versenyszámokból állt. A csapattagok különböző, mindennapi példákat felvonultató, nehéznek számító jogeseteket oldottak meg a versenyszféra munkajogából.

A versenyen a DE ÁJK, Lőrinc Gergely, Németh Tamás, Orosz Ferenc összeállítású csapata végzett az első helyen. Lőrincz Gergely és Orosz Ferenc egyéniben is remekül szerepeltek, előbbi a legjobb felperes, míg utóbbi a legjobb bíró kategóriában végzett az első helyen. A csapatot Nádas György, a DE ÁJK Környezetjogi és Munkajogi Tanszék vezetője készítette fel.

A csapat az oklevelek mellett vándorserleget is kapott. A Debreceni Ítélőtábla különdíját ugyancsak a DE ÁJK hallgatójának, Orosz Ferencnek ítélték oda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában