Emlékfasort is építettek

2022.04.14. 14:33

Elszármazottak is ültettek fát Szentpéterszegen

Harminc darab fát ültettek elszármazottaik tiszteletére Szentpéterszegen.

Forrás: Vadászné Balogh Mária

Szentpéterszegi elszármazottak tiszteletére és közreműködésével ültettek el csütörtökön harminc darab fát a község több utcájában.

– Az Országfásítási Program keretében kapott az önkormányzatunk harminc darab fát. Ezek között van kocsányos tölgy, platán, kőrisfélék és nyírfa is. A faültetésre olyan Szentpéterszegről elszármazott vendégeket is meghívtunk, akik eddigi tevékenységükkel már sokat tettek a település hírnevéért – mondta megkeresésünkre Kiss Gábor Csaba polgármester. A meghívottak között volt Matolcsi Lajos, a Megyei Közgyűlés egykori alelnöke, egyetemi docens és S. Nagy László, Kaán Károly-díjas erdőmérnök, a volt Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium nyugalmazott főmunkatársa, a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott igazgató-helyettese is.

– A Kossuth utcán egy emlékfasort is ültettünk a platánokból, amelyek tövében egy-egy táblát is elhelyezünk majd a tiszteletükre, mint elsőgenerációs szentpéterszegi értelmiségiek – tette hozzá a településvezető.

BS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában