Felsőoktatás

2022.04.09. 12:56

Doktorokat avattak a Debreceni Egyetemen

Az intézmény professor emeritus címeket is adományozott szombati ünnepségén.

Forrás: Molnár Péter

A Debreceni Egyetem Aulájában megrendezett ünnepségen összesen 125 tudományos fokozatot szerzett új doktort avattak fel.

Akárhol folytatják is pályafutásukat, olyan helyet válasszanak, ahol továbbfejlődhetnek, és saját útjukat járhatják. Mindez párosuljon szakmájuk által elismert és nemzetközileg is rangos publikációk, könyvek és szabadalmak megjelentetésével. Tartsák szem előtt a tudományos kiválóság mércéjét, és ne feledjék, hogy a tanulás itt és most nem ért véget

– fogalmazott az eseményen dr. Csernoch László rektorhelyettes.

 

Az ünnepi beszédet követően adták át a doktori okleveleket. 104 jelölt summa cum laude, 21 pedig cum laude minősítéssel szerzett doktori fokozatot (PhD) az agrár- (9), a bölcsészet- (17), a társadalom- (14), az orvos- és egészségtudomány (49), valamint a természettudományok és informatika (36) területén.

Kiváló eredménnyel végzett középiskolai, egyetemi és doktori tanulmányainak elismeréseként a köztársasági elnök előzetes hozzájárulásával kitüntetéses doktori fokozatot vehetett át dr. Szegedi István általános orvos. Habilitált doktori címet 17-en szereztek. Az egyetem szenátusa 7 nyugalmazott egyetemi tanárnak az intézményben végzett magas színvonalú oktatói, tudományos tevékenységük, széleskörű közéleti szerepvállalásuk elismeréseként professor emeritus címet adományozott.

 

Dr. Udo Arnold, a Bonni Egyetem emeritus professzora páratlan tudományszervezői és tudományos munkásságáért, valamint nemzetközi szakmai együttműködések létrehozásában játszott meghatározó szerepéért kiérdemelte a doctor honoris causa címet.


Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában