Honvédelem

2022.04.11. 17:48

Debrecenben értékelt évet a felderítők parancsnoka

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartott Hajnal István ezredes, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred parancsnoka április 7-én, Debrecenben.

Forrás: honvedelem.hu

A honvedelem.hu-n megjelent beszámoló szerint az értekezleten -  amelyen részt vett Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője, valamint Dominek Attila ezredes, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, Felderítő Csoportfőnökség megbízott csoportfőnöke - Hajnal István ezredes a tavalyi évet értékelve kiemelte az ezred által végrehajtott feladatokban történő helytállást. Szólt a járványügyi válsághelyzet enyhítésére elrendelt kórházi szolgálatról, a rendőrség munkájának támogatásáról a déli határszakaszon, valamint kitért a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként beszerzett, új haditechnikai eszközök beérkezésére.

Az értékelést követően az ezred parancsnoka ismertette az idei évre meghatározott legfontosabb feladatokat és a tervezett eseményeket, illetve az egyes szakterületekre vonatkozó iránymutatását, elvárásait. Kiemelte az orosz-ukrán helyzetből adódó teendőket, amelyekben a felderítők is aktívan részt vesznek.

Sándor Zsolt vezérőrnagy megköszönte az ezred katonáinak helytállását és lelkiismeretes munkáját az elmúlt időszakban. Elismerését fejezte ki, hiszen - mint mondta - statisztikai adatok bizonyítják, tavaly a legtöbb önkéntes katona a felderítő ezredet választotta, és közülük az állomány 90 százaléka döntött úgy, hogy tovább szolgál a Magyar Honvédség kötelékében.

 

A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese ezt követően az idei évre tervezett, a honvédség egészét érintő feladatokról beszélt és kiemelte, hogy az ország egyetlen felderítő alakulataként továbbra is számítanak a „huszonnégyesek” magas színvonalú szakmai munkájára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában