Közlekedés

2022.02.01. 07:59

Újabb emeletes motorvonatok álltak forgalomba, Debrecent sem kerülik el

A 40 darabos flottából immár 30 forgalomba állt, hamarosan a Balaton mentén is utazhatunk a KISS motorvonatokon.

Forrás: mavcsoport.hu

Február 1-jétől újabb emeletes KISS motorvonatok állnak forgalomba, az új szerelvények a Budapest–Újszász–Szolnok (120a) és a Budapest-Cegléd-Szolnok (100a) vonalakon közlekednek majd. A 40 darabos flottából eddig összesen 30 emeletes vonatot vett át a vasúttársaság, amelyekkel az ország hat vasútvonalán találkozhatunk – tájékoztatott a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

 

Munkanapokon a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Esztergom, valamint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon utazhatunk emeletes motorvonatokkal. 

Mint ismert, hétvégente a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza között közlekedő gyorsvonatokban is megfordulnak a KISS motorvonatok.

További járművek érkezésével a Budapest-Esztergom vonalon is több járaton találkozhatunk majd KISS motorvonattal a közeljövőben, illetve idén nyáron a Balaton mentén is közlekednek majd az emeletes vonatok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában