Választások 2022

2022.02.14. 17:43

Megvan a kellő számú ajánlás a megyében

A politikai szervezetek képviselői szombat délelőtt vehették át az ajánlóíveket, amelyen a választási törvény értelmében február 25-ig ötszáz érvényes támogatói aláírást kell gyűjteniük a választáson való induláshoz.

Forrás: Napló-archív

A Fidesz-KDNP három vidéki képviselőjelöltje már szombaton megszerezte a szükséges ajánlásokat. A Hajdú 4-es választókerületből Vitányi István arról tájékoztatott, hétfő reggel adták le a hétvégén kapott ajánlásokat. Mivel 41 település tartozik a körzetébe, folytatják a gyűjtést, hogy mindenkihez eljuthassanak, aki támogatni szeretné őt.

 

A Hajdú 5-ös körzet jelöltje, Bodó Sándor is a hét első napján adta le az íveket, s bár a regisztrációhoz szükség ajánlások többszöröse megvan már, a választókerület mind a 15 településen gyűjtik tovább az aláírásokat. A Hajdú 6-os választókerület jelöltje, Tiba István – ahogyan a többiek is – köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatták őt. Mivel sokan jelezték, hogy szeretnék támogatni, ezért folytatják a kapcsolatfelvételt. Bár már szombatra túlszárnyalták az elvárt mennyiséget, ő is a hétfő reggeli leadás mellett döntött, hétvégén nem akarta a választási bizottság tagjait ezzel terhelni.

 

KD   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában