A magyar ápolók napja

2022.02.21. 19:17

Az ápolók és a mentősök munkáját is elismerték Hajdúszoboszlón

Forrás: Facebook / Czeglédi Gyula

Február 19-e a magyar ápolók napja, ez alkalomból köszöntötték Hajdúszoboszló egészségügyi intézményének ápolóit, valamint a városban működő mentőállomás dolgozóit, tudatta Facebook-oldalán Czeglédi Gyula.

 

Mint a polgármester írja, köszöntőjében felidézte Kossuth Zsuzsanna (Kossuth Lajos legfiatalabb testvére) szerepét a magyar ápolási rendszer kialakításában az 1848-49-es szabadságharc idején. „Ma az egészségügy dolgozói egy láthatatlan ellenséggel, a Covid vírus okozta betegségekkel kell, hogy megküzdjenek. Az ápolói hivatás társadalmi felértékelődése jól érzékelhető az utóbbi időben. Városunk nevében a köszöntő szavak mellett anyagi elismerést is juttattunk az érintetteknek. Köszönjük munkájukat! Jó egészséget és kitartást kívánunk hivatásuk folytatásához!” – tette hozzá.

 

Az eseményeken részt vett Biró Anita, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke, Dede Erika, a polgármesteri hivatal egészségügyi és szociális iroda vezetője, valamint Böcsödi István, a JEC igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában