SoulMate

2021.12.16. 16:22

Megvan az IdeaFest debreceni nyertese

Egy társadalmilag is hasznos vállalkozói ötletet prezentáltak.

Forrás: IdeaFest

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Express Innovation Agency (XI Agency) szakmai támogatásával középiskolásoknak szóló versenyt indított az INPUT Program 2021 szeptemberében. Az IdeaFest nevet viselő verseny a középfokú tanulmányokat folytató diákokat szólította meg, a vállalkozásindításhoz szükséges ismeretek elsajátítását állítva középpontba.


Az IdeaFest ötletversenyt az a globálisan is megfigyelhető tendencia hívta életre, mely kiemelten kezeli a középiskolás korosztály vállalkozói, üzleti szemléletének formálását, a munkaerőpiaci elhelyezkedéshez szükséges egyéni készségek fejlesztését, nemzetközi kapcsolatépítés lehetőségének biztosítását.

Forrás: IdeaFest

Éppen ezért a közel egy tanévet felölelő verseny célja, hogy hozzájáruljon a magyar diákok munkaerőpiaci versenyképességének növeléséhez, tudásának, tapasztalatainak bővítéséhez, kapcsolatrendszerének szélesítéséhez. A verseny minden csatlakozó diák számára lehetőséget biztosított új, hasznos ismeretek, gyakorlati tudás és tapasztalat szerzésére, miközben beleláthattak a vállalkozói lét által nyújtott lehetőségekbe és kihívásokba is.


A verseny területi döntőibe jutott csapatok eseményeire decemberben került sor, köztük a Debreceni Területi Döntőre is december 14-én, melyet dr. Barcsa Lajos, Debrecen gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere nyitott meg.

Forrás: IdeaFest

A diákok választott pedagógusaik segítségével készültek fel a versenyre, melyen öt csapat mutatkozott be és ismertette ötletét a háromtagú zsűri tagjainak. A zsűri döntése alapján a Debreceni Területi Döntő első helyezettje a SoulMate csapata lett, akik egy társadalmilag is hasznos vállalkozói ötletet prezentáltak. Egyben ez a csapat képvisel majd Debrecen városát a tavasszal megrendezésre kerülő országos döntőben.

A helyezettek listája:
1. SoulMate
A SoulMate applikáció a magyar fiataloknak szeretne segítséget nyújtani mentális problémáik kezelésében. Ezen a platformon meg tudják osztani saját történetüket, fel tudják venni a kapcsolatot hasonló helyzetű kortársaikkal, akár névtelenül is. Hasznos tippekhez, módszerekhez juthatnak és akár szakszerű segítséget is tudnak kérni a terapeuta-közvetítőszolgáltatásunknak köszönhetően.

2. The Secret Circle
A termék fenntartható módon oldaná meg az áramtermelést és elektronikus eszközök töltését azáltal, hogy a biciklidinamó rögzítésével a biciklisták és rolleresek mozgási energiáját nem hagyja kárba veszni.

3. DressApp
A DressApp egy virtuális gardrób applikáció, amely segít nyilvántartani és rendszerezni a ruhatárunkat, illetve öltözködési és divattanácsokkal lát el minket. Az app számos további hasznos és szórakoztató kiegészítő funkcióval képes megkönnyíteni az életünket.

4. ToolShare
A ToolShare egy olyan platform, melyen a felhasználóknak lehetősége nyílik könnyedén és olcsón bérbe adni vagy kivenni más felhasználók által feltöltött használati tárgyakat.

5. VVZTech
A VVZTech olyan új beruházás a városok parkjaiba, amely lehetővé testi a csapadék összegyűjtését, tárolását és újra felhasználását. Esőzés esetén a rozsdamentes acélból készült környezetbarát ECO pad felületén található nyíláson egy tartályba kerül a csapadék. A száraz időszakokban a paddal összekötött csepegtetőrendszer megöntözi a növényeket.


A zsűri tagjai: 
dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere 
Horváth Balázs, a KraftLab Debrecen vezetője
Ritter Gábor, PwC Magyarország senior tanácsadója

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában