Kiállítás

2021.12.01. 10:36

Különleges szárnyasok mutatkoztak be Nádudvaron

Galamb- és díszbaromfimustrát tartottak a Hortobágy melléki kisvárosban november utolsó hétvégéjén.

Megtelt a városi művelődési központ szakköri terme, hiszen a Nádudvari Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének rendezvénye mellett a Magyar Chabo Tenyésztők Fajtaklubja is megtartotta 14. fajtaklub-kiállítását. Bugán Zoltán, a helyi klub elnöke úgy nyilatkozott: örülnek, hogy a koronavírus és a madárinfluenza ellenére tető alá tudták hozni az idei kiállítást.

Díjat vettek át

A kétnapos állatbemutatón a legszebb jószágok gazdái díjat vehettek át. Az egyesületi elismerések mellett három madarat is kiemeltek: Szűcs Zoltán vörös fakó német kiállítási galambja mellett két fekete alföldi dudoros postagalamb nyerte el leginkább a zsűri tetszését. Egyikük Kis Zoltán, másikuk Baráth János tenyészetéből. A galamb hatos csapatverseny győztese Baráth János lett Kis Zoltán és Fehér Gábor előtt. A baromfi hármas csapatversenyt Varga Sándor Zsolt nyerte, a második helyen hármas holtverseny alakult ki Lengyel János Gábor, Vígh Attila és a nádudvari Majoros György között, a harmadik Fábián Péter lett.

A baromfi hármas csapatversenyt Varga Sándor Zsolt nyerte | Fotó: Marján László

A chabók között két fajtagyőztest jutalmaztak: Kis László fehér színű, fekete farkú, illetve Török József fekete s fehér pöttyökkel ékített baromfiját. A tenyésztői verseny első helyezettje a Boros-Rohringer-tenyészet lett.

Maczik Erika, Nádudvar polgármestere örömét fejezte ki, hogy az ország számos pontjáról érkeztek hozzájuk galambbarátok.

Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában