Hajdúböszörmény

2021.12.24. 13:00

Festőművészek képei illusztrálják a naptárt

A közölt festmények zöme Sántha Antal műgyűjtőnek, a többi kép pedig a Hajdúsági Múzeumnak a tulajdona.

Magi Zsolt László, Debrecen

Forrás: Horváth Tamás-archív

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata 2016 óta minden évben naptárt ad ki. Most hajdúböszörményi festőművészek alkotásai illusztrálják a hónapokat. Azonban nem tizenkét festmény látható ebben a gyönyörű kalendáriumban, hanem tizennégy! Ugyanis a címlapra Maghy Zoltán nagy méretű olajfestményének fotója került. A következő oldalra pedig, ahol Kiss Attila polgármester úr köszönti a böszörményieket, és kíván sikerekben gazdag boldog új esztendőt, Veress Géza szép tájképét tették a kiadvány összeállítói: Gyulai Edit, Szegediné Kupás Csilla és Bertalan Imre.

 

Kiss Attila polgármester úr a köszöntőjében elmondja, hogy Hajdúböszörmény páratlan képzőművészeti örökséggel, számtalan műalkotással büszkélkedhet.

 

Az idei naptárban minden hónapot egy-egy kvalitásos festmény díszít. A képek alkotói: Veress Géza, Litkey György, Király Róbert, Pálnagy Balázs, Káplár Miklós, Hajdú Endre, Pálnagy Zsigmond, Boromisza Tibor, Fülöp Sándor, Magi Elek, Kampler Kálmán és Király Jenő. Ez a naptár jól mutat minden lakásban vagy munkahelyen, s közben nem engedi feledésbe merülni a böszörményi művészek nevét és alkotásait. A közölt festmények zöme Sántha Antal műgyűjtőnek, a többi kép pedig a Hajdúsági Múzeumnak a tulajdona. A fotókat Horváth Tamás fényképész készítette.

 

Magi Zsolt László, Debrecen 
 

Borítókép: Veress Géza Tanya gólyákkal című festménye


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában