Építkezés

2021.10.16. 14:23

Vonzóbb és élhetőbb lett Sáránd

Egyre több utcában tudnak komfortosan közlekedni a járdákon a lakók.

Az Ibolya utcán már elkészült az új járda | Fotó: községháza

Befejezték a csaknem 200 méter hosszú Ibolya utcán a járdaépítést: a hajdúbagosi leágazással szemben lévő szakaszon mintegy három hét alatt végezték el a munkát. Dézsi András, a település első embere arról tájékoztatta lapunkat, hogy éves szinten mintegy két kilométer járdát építenek vagy újítanak fel a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó programnak köszönhetően. Emellett egész évben térkőgyártással is foglalkoznak.

Az Ibolya utcán már elkészült az új járda | Fotó: községháza

– Amíg az időjárás megengedi, addig az építési, valamint a felújítási munkák folynak. A fagyok beköszöntével már nincs tovább lehetőségünk erre. Télen nagyobb hangsúlyt kap a térkőgyártás – mondta a polgármester. Éppen ezért még ebben az évben felújítják a József Attila utca járdáját is, a tervek szerint novemberben már az ott lakók is élvezhetik az új, korszerű betonszakaszt. A település első embere ugyanakkor hozzátette, hogy jövőre a Magyar falu programnak köszönhetően mintegy 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás áll majd rendelkezésre járdaépítésre. A cél, hogy az elnyert pénzből olyan utcákban is épüljön járda, ahol most még nincs.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában