sikeres pályázat

2021.10.05. 20:02

Jelentős összeget fordíthatnak egészségügyi fejlesztésekre Hajdúböszörményben

Pályázatot nyert az önkormányzat az Interreg V-A Románia–Magyarország 2014–2020 programban.

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármester | Fotó: Napló-archív

Fotó: Kiss Annamarie

A rendelőkben végzett gyógyító tevékenységhez szükséges fogászati, valamint gyógyászati és rehabilitációs eszközöket vásárolhatják meg a pályázati forrásból. A projekt kiemelt célja mindemellett a magas gyakoriságú betegségek megelőzésének, korai azonosításának fontosságára való figyelemfelkeltés és tájékoztatás. A pályázattal kapcsolatos részletekről kedden délután, a helyi strand és gyógyfürdő területén tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

Kiss Attila polgármester arra emlékeztetett, hogy ez a mintegy 250 ezer euró összegű egészségügyi fejlesztés a lakosokat szolgálja a jó egészség megőrzésében.

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármester | Fotó: Napló-archív

Erdős András, az ESZV Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig megfogalmazta, hogy az ennek a projektnek köszönhetően megvásárolt eszközök nagy segítséget nyújtanak a gyógyászati, fizikoterápiás ellátásban, valamint a fogászati kezelésekben is.

Folyamatosan érkeznek

A közbeszerzési eljárás eredményeként első lépésben nemrégen megérkeztek a Bocskai Gyógyfürdőbe a terápiás, rehabilitációs eszközök. Összesen öt masszázságy, egy mágnesterápiás készülék, két lézerterápiás készülék, két TENS UH, egy tangentorkád, valamint két iszapsterilizáló szekrény. Ugyancsak ebből a beszerzésből egy úszómedence tisztítására alkalmas víz alatti porszívót, továbbá négy defibrillátort is beszereztek. A későbbiekben további eszközök érkezése is várható.

SZSZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában