tökfaragás

2021.10.29. 20:16

Ismét nagyot alkottak a Fényes udvari kertszépítők

Mindenszentek és Halloween közeledtével ezúttal tököket faragtak a debreceni Fényes udvar gyerekei és szüleik, akik korábban már többször felhívták magukra a figyelmet a csodálatos kertjeikkel és azok fantáziadús, kreatív díszítéseivel, megoldásaival.

Fotó: Fehér Istvánné-archív

Az akció főszervezője, Fehér Istvánné házfelügyelő a Napló érdeklődésére elmondta, hogy ezúttal nem a panel házaik kiskertjeinél gyűltek össze, hanem a lakótömb belső részén, a játszótér pingpongasztalainál. A vidám eseményen csaknem 25 gyerek és felnőtt vett részt, és együtt megközelítőleg 10 tököt faragtak ki, hogy elnyerjék a jellegzetes halloweenes külsejüket.

A tököket közösen vásárolták a piacon, és a nagy munka előtt tervrajzokat is készítettek. Az asztalokat leterítették, és szemeteszsákot is vittek, hogy minél kevésbé szennyezzék a környezetet. A munkát délután kezdték, és mire végeztek, már be is sötétedett. Először a tökök tetejét vágták le, majd kanállal kivájták a belsejüket, és következhetett a faragás a megrajzolt tervek alapján.

A kész művek egy része esténként a kiskertekben világít, a többit hazavitték az alkotóik. Mint megtudtuk, a Fényes udvar 1-3. szám ágyásaiban még az ünnep utáni napokban is megcsodálhatók lesznek a különleges kompozíciók.

Vass Attila

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/viragszigeteket-varazsoltak-a-debreceni-panelrengetegbe-5306101/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában