válaszolt az önkormányzat

2021.09.02. 07:40

Miért a főtérre szervezik a nagy rendezvényeket?

Olvasói panaszra reagált a debreceni polgármesteri hivatal.

Fotó: Napló-archív

Olvasónk felvetésére, miszerint nem a Nagytemplom előtti téren kellene nagy rendezvényeket tartani, mivel a térkő tönkremegy, továbbá a templomot is teljesen eltakarják az állványok (azaz a színpad) az odalátogató turisták elől, a városháza reagált.

– Az ország és ezzel együtt Debrecen, valamint a reformáció ikonikus épülete a Nagytemplom, ezzel együtt a főtér szintén szimbolikus helyszíne a városnak – szögezte le válaszában a hivatal, majd folytatták. Debrecen főterén történelmi hagyományai vannak a nagy tömegeket vonzó eseményeknek. Nemcsak egyházi, hanem történelmi és kulturális szempontból is jelentős helyszínként szolgál évszázadok óta. Kialakításakor is több funkciójú közösségi területként tervezték, annak érdekében, hogy a városlakók több módon is élvezhessék a tér adottságait. A központi helyszín ideális rendezvények megszervezésére, mivel kiválóan megközelíthető tömegközlekedéssel és gyalogosan egyaránt. A sok-sok pozitív állampolgári visszajelzés szerint az emberek szívesen használják a főteret, tesznek egy sétát, és ha kulturális műsor vagy sportesemény zajlik, örömmel vesznek részt rajtuk. – Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a rendezvények szervezőinek gondossága ellenére esetlegesen előforduló sérülések helyreállítási munkálatai kiemelt módon elsőbbséget élveznek – tudatta a város polgármesteri hivatala.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában