húsgalambot is tenyésztenek

2021.09.14. 14:26

Görbeházán is egyre kevesebb a közmunkás

Görbeházán is lesz üzlethelyiség, ahol a közmunkában előállított termékeket lehet megvásárolni.

Ale Erika | Fotó: Kovács Péter

Fotó: KOVACS PETER

– Jelenleg a településen a közfoglalkoztatottak létszáma 55 fő, de volt olyan időszak, amikor 120-an dolgoztak ebben a szociális foglalkoztatási formában. Nálunk is tapasztalható a közmunkások számának folyamatos apadása, ami annak eredménye, hogy mind többen találnak megélhetést az elsődleges munkaerőpiacon – tájékoztatta lapunkat Ale Erika polgármester, majd részletezte a közfoglalkoztatás szerkezetét.

Ale Erika | Fotó: Kovács Péter

Akadhat, amit nem folytatnak

– Jelenleg is futnak az eddigi projektek, de a korábbiakhoz képest egyre alacsonyabb létszámmal. A helyi sajátosságok programban főként nők dolgoznak a varró-, szövő- és papírfonó részlegekben. Faipari tevékenységgel és betonelemgyártással is foglalkozunk. A mezőgazdasági programban dolgoznak a legtöbben, ahol az intézményi konyhára termeljük meg az alapanyagok egy részét. Ehhez kapcsolódott új elemként a húsgalambtenyésztés 2021. év februártól. A közterületek karbantartását és az utak környezetének rendbetételét a szociális és a hosszabb időtartamú programok keretein belül oldjuk meg. Előfordulhat, hogy a jövő évben lesz olyan projekt, amit a létszámhiány miatt már nem tudunk elindítani – sorolta érdeklődésünkre Ale Erika. A polgármester elmondta azt is, hogy a majdani új piacon felépülő három üzlethelyiség közül az egyikben a Görbeházán és a környező településeken, közfoglalkoztatásban előállított termékeket értékesítik majd.

KZS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában