együtt, közösen

2021.08.12. 18:18

Sorsok, emlékek az egykori hajdúsámsoni iskola helyén

A szomorú múltra emlékezett a pünkösdista gyülekezet.

Fotó: Dandé Melinda

A Magyar Pünkösdi Egyház hajdúsámsoni „Élet” elnevezésű gyülekezete az emléktáblájának felavatása első évfordulója alkalmából megemlékezést tartott a gyülekezet termében. A tábla emlékeztet az 1944-ig azon a helyen működött izraelita iskolára, tanítóira és diákjaira. Az ünnepséget Pető József pünkösdi lelkipásztor nyitotta meg, aki felidézte a sámsoni zsidóság és az iskola történetét. Az önkormányzat képviseletében Dandé Lászlóné alpolgármester osztotta meg gondolatait, majd elmesélte egy személyes élményét is, melyet a Lefkovics család életben maradt tagjával élt át gyermekként. A megemlékezést köszöntötte prof. dr. Hunyadi László, Izrael tiszteletbeli konzulja, Szabó György, a MAZSOK kuratóriumi elnöke, Balogh István nyugalmazott pünkösdi lelkipásztor – akik szintén meséltek személyes élményekről, történetekről –, valamint Bujdosó Tibor iskolaigazgató. A rendezvényt színesítette Hajdúné Nagy Ibolya Dávid csillag című verse, amit valós élmény alapján saját maga írt, továbbá Szabóné Hőgye Helga hegedűművész előadása.

A találkozó a Hula völgye kiállítás megtekintésével zárult szeretet megvendégeléssel. A tárlatot Hunyadi László állította össze. A találkozó családias, meghitt hangulatban telt, hiszen a meghívott vendégek felidézték a múltat, történeteiket, emlékeztek a város régmúltjára.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában