új tanév

2021.08.21. 19:25

Néhány nap múlva becsengetnek, a létavértesi iskolák is felkészültek

A nyári karbantartások befejeződnek a két általános iskolában, szeptember elsején várják az iskolásokat.

A tanévkezdésre készülve az Arany János Általános Iskolában megtörtént a szokásos, teljes körű takarítás, fertőtlenítés és ahol szükséges volt, a falak festése, udvari játékok mázolása. A tankerület jóvoltából négy új játék került az emeletes iskola udvarába. A másik két iskolaudvarban az önkormányzat segít a fajátékok állagmegóvásában. A tanév elején a külön épületben lévő mosdókat áthelyezik a főépületbe, így a gyerekeknek nem kell az udvaron átmenni a vizesblokkhoz – tudtuk meg Nagy Józsefné igazgatónőtől.

Az Irinyi János Általános Iskolában, a Kassai utca 16. szám alatti épület tetőzetének és kerítésének felújítását ütemezték külső szakemberekkel a tanév kezdetéig. A tornateremben és egy tanteremben a szükséges vakolást és meszelést saját erőből meg tudják oldani – mondta Szentmiklósi Miklós igazgató.

A tankönyvek már megérkeztek, azok ingyenesen vehetők át 24-én, illetve 26-án. Elsősorban a szülőket várják, mivel a kedvezményes étkezésre jogosító igazolásokat is ott kell leadni, illetve az ingyenes tanszercsomagokat (hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknak) is ekkor osztják.

A tanévnyitó, és az első tanítási nap szeptember 1-én, szerdán lesz. A 12-16 évesek oltásával kapcsolatban arról tájékoztattak, hogy azt a Kormányhivatal szervezi, de ennek részletei még nem ismertek.

Turóczi Barnabás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában