Fesztivál

2021.08.18. 09:05

Határon túlról is érkeztek lovasok Komádiba

Egy év kihagyás után ismét lovasnapot rendezett a város önkormányzata és a helyi Lovasklub a hétvégén.

Forrás: Rozsik Rita

A XVI. Hagyományőrző Lovasnap és Bihari Ízek Találkozója fesztiválnak a komádi lovaspálya adott otthont. A csikósok és a fogathajtó versenyen résztvevő fogatosok ünnepi bevonulása után Hidvégi László, Komádi alpolgármestere nyitotta meg az eseményt. Balogh Sándor református lelkipásztor megáldotta a rendezvényt, majd Nagyné Czakó Csilla, a verseny szervezője köszöntötte a résztvevőket. Ezután megkezdődött a póni és a kettes fogatok akadályhajtása, amely késő délutánig tartott. Közben a csikósok és a füzesgyarmati Lovastorna Csoport bemutatóiban gyönyörködhettek a nézők. Az ünnepélyes díjkiosztón a szervezők és a támogatók adtak át kupákat és különdíjakat.

Fotó: Rozsik Rita

– Idén 16. alkalommal rendeztük meg a Lovasnapot, amelyet mindig nagy érdeklődés övez a helyi és környékbeli lakosok körében. A környező megyékből érkeztek versenyzők, sőt határon túlról is voltak. Összesen 33 fogat indult – nyilatkozta Nagyné Czakó Csilla, szervező.

Délután a kis színpadon a helyi kulturális csoportok színvonalas műsorait tekinthette meg a közönség. 16 órától Rubint Réka tartott 60 perces edzést a mozogni vágyó érdeklődők számára. Fellépett a mulatós sztár, Mohácsi Brigi, majd Kunu Mario. Este pedig élő koncertet adott Dér Heni. Az este mulatozással ért véget. Egész nap büfé, vidámpark, ugrálóvár várta a megjelenteket.

Fotó: Rozsik Rita

A Fekete Erzsébet Hímzőkör tagjainak sátrában a horgolást és hímzést lehetett kipróbálni, a Kankalin Közösségi Ház munkatársai csillámtetoválással kedveskedtek a gyerekeknek, a Közösségi Ház és Városi Könyvtár munkatársai kézműves foglalkozással és olvasás népszerűsítő programmal készültek a rendezvényre kilátogatóknak.

Rozsik Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában