Rekonstrukció

2021.08.18. 17:21

Felújítják a termálfürdő különleges kupoláit is

A 37 éves épületegyüttes tetőrekonstrukciója 70 millióba kerül.

Fotó: Vass Attila

Hamarosan megújul a nagyerdei termálfürdő tetőzete, melyen immár szakemberek végzik a burkolatcserét. A minapi ottjártunkkor is többen dolgoztak a magasban, a kibontott szerkezetű kupolákon.

A Kertai László építész tervei szerint, 1984-ben elkészült komplexumban legutóbb 2014-ben volt rekonstrukció, akkor a belső tereit újították meg. A mostani munkákról Jónás Zoltán, az Aquaticum Debrecen Kft. műszaki igazgatója a dehir.hu-nak elmondta azt is, hogy az elöregedett, elkorrodált OSB-lemezeket, gerendákat kicserélik, és teljesen új réteget kap a külső héjazat. A cikk szerint ez azt jelenti, hogy kiszellőző réteget alakítanak ki benne, hogy megvédjék a párásodástól az újonnan kialakuló szerkezetet, alátétfóliát kap, OSB-fedést, és végül zsindelytakarást is – vagyis az eredeti állapothoz hasonló látványt nyújt majd. A szolgáltatások a munkavégzés ideje alatt részlegesen üzemelnek. Azok a medencék lesznek ideiglenesen lezárva, amelyek felett éppen dolgoznak az ácsok.

Saját forrásból

Fazekas Lajos, a társaság ügyvezetője arról is tájékoztatta a városi hírportált, hogy a beruházást azért ütemezték erre az időpontra, mert a szabadtéri strand, a szabadtéri termálmedence és az üzemelő belső medencék együttesen tudják azt a szolgáltatáscsomagot nyújtani, mintha mind a négy medence üzemelne egy időben.

A fejlesztés 70 millió forintos költségét a cég saját forrásból finanszírozza.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában