nyári munka

2021.08.04. 21:10

Az adminisztrációt segítik Körösszegapátiban a dolgozó diákok

Találkozhatnak a társaikkal, amihez pénzkereset is társul.

Fotó: Vmirjáncki József

Nagyon várják a diákok a nyári szünidőt, de egy bizonyos idő után már szívesen vannak olyan helyeken, ahol találkozhatnak a korosztálybeliekkel is. Egy ilyen lehetőség az önkormányzat által biztosított diákmunka, amiben egy hónapon keresztül minden hétköznap hat órában tudnak dolgozni. Ez pénzkereseti lehetőséget is jelent számukra, 125 ezer forintot kapnak.

A településen tíz közép- és felsőbb iskolába járó diák jelentkezett nyári munkára. Tarsoly Attila polgármester a Naplónak elmondta, hogy lehetőség lehetett volna még több fiatal alkalmazására is. Az öt lány és öt fiú általában irodai adminisztrációban tevékenykedik. Amennyiben szükséges lesz, egyéb munkálatokban is besegíthetnek.

Kellemes érzéssel tölti el őket

A fiatalok elmondták, hogy jól jön nekik a diákmunkáért kapott kereset, amelynek elköltését szinte mindenki másként gondolja. A legtöbben iskolai felszereléseiket frissítik fel, míg mások már a régebben eltervezett ruha vásárlását tervezik. Egyben viszont egyetértenek a fiatalok: a saját kereset tudata kellemes érzés számukra, meg az, hogy a kapott pénzösszeggel szüleik kiadását csökkentik.

Vmirjáncki József

Borítókép: Szűcs Dániel, Lauff Regina a nyári munkán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában