Biztonságos forgalom

2021.07.13. 14:02

Megvan az átalakuló közlekedés nyertese

Megépül az elkerülő, amely tehermentesít két falut, ugyanakkor lehetőségeket is kínál.

Forrás: Napló-archív

Fotó: Kovacs Peter

Az M4-es sztráda és a 42-es nemzetközi főutat összekötő útnak nagy nyertese lesz Bedő – jelentette ki Eszenyi Antal, Bedő polgármestere. A Nagykerekit és Biharkeresztest összekötő, Bedőt és Nagykerekit elkerülő kétszer egysávos út gyorsabb és biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé az autópálya és a főút között közlekedőknek.

Az útszakasz érinti Bedőt is. A jelenleg használatban lévő főutat az új út tehermentesíti a kamion- és az átmenő forgalom alól. Az az út a települési önkormányzat tulajdonába kerül, és a helyben közlekedő járművezetők és kerékpárosok használhatják majd. Ezáltal a falu csendesebb és élhetőbb lesz – hangsúlyozta a falu első embere. A közlekedésnek ez az átalakulása a vállalkozóknak is kedvezhet, hiszen az elkerülő út mellett benzinkút és autómosó is épülhet, amely a megnövekedett forgalmat szolgálja majd ki.

– Tizenegymillió forintot kapott az önkormányzat a Bedőt érintő elkerülő útszakasz tervezésére. Az elkerülő út és a település közé a lég- és zajszennyezés csökkentésére 1,7 hektár területű erdőt telepítenek. A majdani út nyomvonalát már kijelölték, az építkezés 2021 és 2023 között zajlik majd. A további céljaink között szerepel egy 10 hektáros ipari park létrehozása is – tette hozzá Eszenyi Antal.

Polgári Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában