fotókkal

2021.07.06. 16:31

Átadták a Darabos utcai orvosi rendelőt Debrecenben

Az orvosi létesítmény ünnepélyes keretek között nyitotta meg újra kapuit.

Felújítását követően ismét a páciensek rendelkezésére áll a Darabos utcai háziorvosi rendelő. Széles Diána alpolgármester Fodor Levente önkormányzati képviselő Dr. Bíró Edit Ilona háziorvos

Fotó: Kovács Péter

Az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjának kiemelt célja az egészségügyi alapellátás fejlesztése Debrecenben. A programnak köszönhetően az elmúlt években tizennégy orvosi rendelő újulhatott meg – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Széles Diána alpolgármester az eseményen kiemelte, nagyon régóta vártak arra, hogy a Darabos utcai háziorvosi rendelő új köntöst kapjon. Ugyanis céljuk, hogy a debrecenieknek minden városrészben olyan egészségügyi ellátást biztosítsanak, amely megfelel a 21. századnak. – Az intézményben négy háziorvos dolgozik, akik megközelítőleg kilencezer helyi lakos egészségügyi ellátását tudják biztosítani – fogalmazott, majd megjegyezte: a fejlesztések a jövőben is folytatódnak.

Széles Diána | Fotó: Kovács Péter

Energetikai megújulás

Fodor Levente önkormányzati képviselő elmondta, a létesítmény 1978-ban épült – ami most sokak örömére kívül-belül megújult. – Megtörtént az épület akadálymentesítése, illetve hőszigetelése. A nyílászárókat mindenhol lecserélték, valamint több helyen kamerákat szereltek fel – mondta, ezt követően megjegyezte, bízik abban, a jövőben legalább annyi beruházás lesz a városban, mint az elmúlt időszakban. – Úgy vélem az egyik legnagyobb beruházás – ami a körzetet érinti – a Nádor utcán található Család- és Gyermekjóléti Központ. Továbbá a Zöld Város Program keretében a sestakerti városrész is megszépült: új járdákat, sétányt alakítottak ki, frissült a növényállományt, felújították a sportpályákat és játszótereket – fűzte hozzá.

Fodor Levente | Fotó: Kovács Péter

Dr. Bíró Edit Ilona háziorvos kiemelte, számukra a betegek a legfontosabbak, ezért is örülnek annyira a jelenlegi átalakításoknak, ugyanis a korszerűsítéseknek köszönhetően a páciensek ellátása is sokkal gördülékenyebben fog történni. – Az energetikai megújulás mellett nagyon fontosnak tartottuk a funkcionális fejlesztéseket. Korábban egy helyiségben több háziorvos is dolgozott, ahogy befejeződött az egyik, már kezdődött a másik rendelés – ami rendkívül megnehezítette a munkánkat. Mindannyiunk számára fontos, hogy milyen környezetben töltjük a mindennapjainkat, nyugalomra és inspirációra van szükségünk – mondta, majd megjegyezte, a betegek nagyon örültek az átalakításoknak, voltak, akik csak azért keresték fel a rendelőt, hogy testközelből lássák az új épületet.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában