Megújulás

2021.07.15. 11:11

A szépülő Bihartordán

Forrás: Péter Imre

Az elmúlt hónapokban megújultak a település középületei, javulnak a közlekedés feltételei Bihartordán. Ezek elsősorban az épületek energetikai korszerűsítését, akadálymentesítését, az épületek és az úthálózat felújítását jelentik. A Magyar Falu pályázat és más pályázati programok keretében útfelújítást fognak végezni Rákóczi utca első szakaszán, játszótéri elemeket, sporteszközöket szereznek

be. Mint Serdült Csaba polgármester elmondta, rövidesen új kerítés épül az újonnan kialakításra került temetőrészhez, illetve megújul az önkormányzat szolgálati lakása is.

Társadalmi tisztségben sok feladattal

A társadalmi tisztségű polgármester egyre több időt tölt falujában a bővülő feladatok miatt. A három programban 27 fővel működő közmunka program irányításának feladatai mellett számos egyéb program szervezését is ellátja A belvíz elvezető rendszer pályázati előkészítése mellett most kezdték meg a már hagyományos falunap előkészítését a Kastélykertben. A polgármester örömmel újságolta, hogy állandóan látogatható a közelmúltban felújított községi könyvtár. Rövidesen beköltözhetnek a polgárőrök és a civil szervezetek a községháza mellett most felújított közösségi házba. Elképzelhetőnek tartja, hogy ebben az épületben emléket tudnak állítani a jövőre 75 éve indult Sárréti Népfőiskolának. 1946 decemberében az ország egyik legjobb népfőiskoláját alapította Bihartordán Szűcs Sándor és Dr. Bódis Gábor Bihartorda akkori előjáróival.

Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában