Tárlaton a tábor „termékei”

2021.06.30. 08:30

Tartalmas programokkal várták a szünidejüket töltő diákokat a Szent Mihály iskolában

Fotó: Molnár Csilla

Az első napon csapatépítő játékokat játszottak, indulót tanultak, hungarikumokkal ismerkedtek a táborozó gyerekek, s mindannyian bekapcsolódtak a csapatzászlók elkészítésébe. A következő nap a sport jegyében telt. Ebben a trambulin és az ugrálóvár volt a táborozók segítségére, majd különféle kézműves tevékenységeken is részt lehetett venni. Másnap a magyar jelképeket értelmezték a gyerekek a táborvezetők segítségével, s lehetett címert festeni, azt krepp papír mozaik-technikával díszíteni, délután pedig a Dózsa György utcai tájházba tettek sétát a csoportok, ahol megismerkedhettek a Tulipános-porta háromosztatú parasztházával, a régi használati eszközeivel. Ezután a szomszédos közösségi ház nagy tánctermében moldvai körtáncot, s éneket tanultak. A visszafelé vezető úton a gyerekek megnézték a római katolikus templom udvarán álló Wass Albert mellszobrot, a Trianon emlékművet, a Mária-barlangot és a főtéren álló városi jelképet, a Világháborús emlékművet, valamint a Korona felajánlása alkotást is.

Fotó: Molnár Csilla

A következő nap a poroszlói ökocentrum lenyűgöző állataival, növényeivel ismerkedett a csapat. A 3D mozi, a motorcsónakos túra és a centrum állatai felejthetetlen élményt nyújtottak mindenkinek. Az utolsó napon kispárna huzatot batikolt és illat-babát készített a csapat Hajnal Zsuzsa és lánya vezetésével. A hét méltó zárásaként kézműves kiállításra hívtak minden tanárt és szülőt a Csodaszarvas táborozói. A gyerekek igazi kiállítás megnyitót tartottak verssel, köszöntővel, dalokkal, tánccal, s még kölyök pezsgővel is koccintottak. A gyerekek nagyon hálásak voltak a tartalmas programokért Papp János, Pappné Borbíró Ilona, Mátyus Viktor és Molnár Csilla, Gólya György és dr. Mándiné Boros Krisztina táborvezetőknek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában