Olvasói levél alapján

2021.06.09. 15:40

Sokan ülnének a Zsuzsira: megállási tilalom lesz a debreceni Ruyter utcán

Fotó: Vass Attila

Van lehetőség – például tiltó- és terelőtáblákkal – csökkenteni a Ruyter utca elejének gépjármű-terhelését, amelyet az okoz, hogy a Zsuzsi vonat utasai ott parkolnak? – kérdezte egy Napló-olvasó, aki szerint az ott megállók ezzel nemcsak szűkítik az utat, hanem az érintett lakók ingatlanai előtti zöldterületeket is rongálják. Jóllehet, a közelben található az egyik áruház nagy parkolója is.

Fotó: Vass Attila

Panaszosunk levelét továbbítottuk a debreceni polgármesteri hivatalnak, amely az alábbiakat válaszolta. – A Ruyter utca és a Zsuzsi Erdei Vasút bejárata közötti szakaszon mindkét oldalban megállási tilalom kerül bevezetésre a forgalom akadálymenetességének biztosítása érdekében – jelezte az önkormányzat. – Az állomásra érkezőknek azt javasoljuk, hogy vegyék igénybe a Ruyter utca térségében lévő kiépített parkolási lehetőségeket, illetve ott álljanak meg, ahol ez a közlekedési szabályok maradéktalan betartásával és mások zavarása nélkül lehetséges – hangsúlyozta válaszában a hivatal.

Fotó: Vass Attila

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában