folyik a közbeszerzés

2021.06.09. 16:25

Rendbe tennék a déli övezet vízhálózatát

Közbeszerzési eljárást indított a debreceni önkormányzat a Déli Gazdasági Övezet (DGÖ) csapadékvízelvezetés tervezési munkáira.

Fotó: illusztrácó / Shutterstock

A feladat a DGÖ teljes csapadékvíz elvezetés kialakításának tervezése, területen kívüli tovább vezetése, késleltetése, összesen 771 hektár területet illetően, részlegesen érintve Mikepércs és Sáránd települések külterületeit.

A június 8-ai Közbeszerzési Értesítő részletes leírásában öt projektelemre bontva számos tervezési feladatot határoznak meg.

Így többek közt 4 hektár területű záportározó létesülne a 47. sz. főút keleti oldalán, a Kondoros vízfolyás mentén a beérkező vízterhelés csökkentésére. A Kisgugyori-csatorna magassági, a Kondoros-csatorna mélységi korrekciója, a Kondoros – Tócó vízfolyások összekötése; a keletkező csapadékvíz levezetésére alkalmas fő gerincvezeték épülne. A Tócó vízfolyástól mintegy 70 hektár felhagyott tórendszer rekultivációjának, valamint a befogadó (Kösely csatorna) közötti szakasznak a megtervezése is szükséges. Valamennyi létesítményhez kapcsolódóan vízkormányzó és egyéb műtárgyak épülnének.

Döntéselőkészítő tanulmányt kell készíteni a záportározó helyére, kialakítására vonatkozóan, a végleges záportározóról pedig digitális 3D modell-t; továbbá az új árok kialakítására, a meglévő vasútvonal keresztezésének módjára vonatkozó tanulmányt összeállítani. 2 ezer méter hosszon új (nyílt vízfelszínű) vízelvezető csatornát tervezni; felmérést végezni az egész tórendszer területéről, és az egykori települési folyékony hulladék tisztító (szennyvíztisztító) üzemen kívüli tóegységére vonatkozóan teljes rekultivációs tervet készíteni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában