fotókkal

2021.06.30. 13:36

Hol vagy, Kajla? – A Zsuzsi kisvasúton!

A gyermekek játékos formában ismerhetik meg hazánk természeti és kulturális kincsit.

Fotó: Kiss Annamarie

A debreceni Zsuzsi Erdei Vasút is csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség országjáró sorozatához. A Hol vagy, Kajla? című akciónak az a célja, hogy a kisgyermekeknek játékos formában mutassák be hazánk természeti és kulturális kincseit. A Zsuzsi kisvasút Debrecen egyik legismertebb turisztikai látványosságaként nem maradhatott ki ebből a kezdeményezésből, ezért az egyik személyszállító vagonra felkerült Kajla, a kíváncsi magyar vizsla – amit ünnepélyes keretek között mutattak be szerdán a Ruyter utcai végállomáson.

Makóné Fogarasi Hajnalka, a Zsuzsi Erdei Vasút ügyvezető igazgatója a helyszínen elmondta, egy nagyon nehéz és hosszú, várakozással teli időszak után most ismét újult erővel indulhat útjára a kisvasút. – A program maximálisan gyermek és családközpontú, amely az érintett területek természeti és kulturális érdekeit és értékeit védi, emellett városokat és térségeket fog össze. Már a tavalyi évben csatlakoztunk a kezdeményezéshez, amelynek köszönhetően lehetőségünk volt sokkal szélesebb körben megismertetni az erdei vasutat – amely generációkat köt össze – fogalmazott.

A Zsuzsi mindig is fontosnak érezte, hogy minden korosztálynak elérhetővé és átélhetővé tegye az Erdőspuszta kincseit. A 2019-ben és 2020-ban végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően kulturált környezetben, családbarát szolgáltatásokkal utazhatnak az érdeklődők Hármashegyaljára. – Egy újabb állomás a kisvasút életében, amely elősegíti azt a célt, hogy a jövő nemzedéke megismerje és közelebb kerülhessen hazánk látványosságaihoz. Lehet nem lesz újra 49 kilométeres a vasútvonal, és nem fog annyi járat indulni, mint ezelőtt, de lehetőségünk lesz a jövőben is arra, hogy megcsodáljuk a közeli természetet – mondta Tasó László országgyűlési képviselő.

Tasó László | Fotó: Kiss Annamarie

Dr. Vántus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ igazgató-helyettese kihangsúlyozta, céljaik közé tartozik a köznevelés-fejlesztés: az értékek megmutatása, megóvása és ápolása. – Számunkra egyaránt fontos a gyerekek testi, lelki és szellemi fejlődése, ezért különös hangsúlyt fektetünk azokra a programokra, amelyek ezt támogatják – ide sorolandó a mostani kezdeményezés is – fűzte hozzá.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában