eredményes közbeszerzés

2021.06.29. 09:10

Energetikailag korszerűsítik a Sinai Miklós utcai óvodát

Komfortos, gazdaságosabb és egészséges környezet jöhet létre.

A fővárosi Nyírépszer Hungária Kft. végezheti el a Sinay Miklós Utcai Óvoda korszerűsítését a nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként, melyet a Közbeszerzési Értesítő közölt.

Az önkormányzat által meghirdetett beruházás tárgya az 5697 négyzetméteres területen lévő, 1120,11 négyzetméter hasznos alapterületű intézmény felújítása, amely az épület energetikai korszerűsítését jelenti megújuló energiaforrások kihasználásával is. A feladatok közé tartozik az épület mintegy 1440 négyzetméteres homlokzatának és csaknem 1290 négyzetméteres födémének hőszigetelése, az épületvillamossági és -gépészeti rendszerek korszerűsítése. Hőszigetelt nyílászárókat is kell beépíteni, s megvalósítandó a hőszigetelő rendszer, valamint 13,4 kWp napelemes rendszer telepítése is. A pályázaton megítélt támogatás 156,522 millió forint.

Az épület már nem felel meg a mai követelményeknek | Fotó: Kovács Péter

A projekt keretében tervezett energiahatékonysági fejlesztések segítségével mérhető költségmegtakarítás keletkezik. Jelenleg az épület nem felel meg a mai hőtechnikai előírásoknak, szabványoknak, s a hőszigetelése nem megfelelő. A nyílászáró szerkezetek elvetemedtek, alkalmatlanok a funkciójuk ellátására, hőtechnikailag nincsenek kellő állapotban. A pályázat előkészítése révén megállapítást nyert, hogy az épület energetikai besorolása nem éri el a DD kategóriát.

Fotó: Kovács Péter

Kivitelezés jövő nyárig

A fejlesztés célja, hogy jelentős mértékben csökkenjen a középület energiafelhasználása, javuljon az energia­megtakarítása, továbbá a megújuló energiaforrások használatának ösztönzése.

A korszerűsítés eredményeként komfortos, gazdaságosabban fenntartható, a mai kor követelményeinek megfelelő intézmény jön létre, mely modern és egészséges környezetet nyújt az óvodás korú gyermekek neveléséhez. A kivitelezés a tervek szerint 2022. május 31-ig valósulhat meg.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában