A nyomozás még tart

2021.06.07. 20:00

Akár több évet is kaphat a bocskaikerti állatkínzó

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Bocskaikertben történt állatkínzás nem maradhat annyiban – az állatok gazdája így nyilatkozott lapunknak. Tóth Ferenc már az első eset után feljelentést tett a rendőrségen, hiszen mint mondta, sem ő, sem a családja nem képes szótlanul tűrni a történéseket. Az pedig, hogy a lövöldözés nem maradt annyiban az első eset után, megerősítette a hitüket abban, hogy hangot kell adjanak a történetüknek – derült ki szavaiból.

Megkerestük a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot: érdeklődésünkre megerősítették, hogy az ügyben a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozás még folyik, de kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen büntetés róható az állatkínzóra. A rendőrség lapunkat arról tájékoztatta, hogy két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az a személy, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, valamint gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi.

Hozzátették, hogy a büntetés három évig terjedő szabadságvesztés abban az esetben, ha az állatkínzás az állatnak különös szenvedést okoz, vagy ha több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza az elkövető.

BBI

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/brutalis-allatkinzas-bocskaikertben-ket-het-alatt-haromszor-lottek-macskakra-5312494/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában