fotókkal

2021.05.31. 12:53

Immár másodjára nyerte el a Zöld óvoda címet a debreceni Faragó Utcai Óvoda

Az erről szóló táblát hétfőn avatta fel gyermeknap alkalmából dr. Kiss Sándor önkormányzati képviselő.

Ismét zöld óvoda lett a Faragó utcai intézmény. Az erről szóló táblát gyermeknap alkalmából avatták fel hétfőn délelőtt. Résztvevők: dr. Kiss Sándor önkormányzati képviselő, Szaniszlóné Zöld Klára Ágnes intézményvezető, Tamásné Moka Ildikó intézményvezető-helyettes

Fotó: Kovács Péter

Mint megtudtuk, a cím elnyeréséhez egy húsz pontban megfogalmazott kritériumrendszernek kellett megfelelnie a pályázóknak. A feltételeket főként a fenntarthatóság és az egészséges életmódra nevelés jegyében alakították ki.

– Egy cím mindig fontos az intézmény vezetője, dolgozói, gyermekei és a szülők számára is, hiszen minden esetben megmérettetés előzi meg a közös munkával elért kitüntetést.

„A Faragó Utcai Óvodának nem ez az első ilyen eredménye, és biztos vagyok abban, hogy nem is az utolsó”

– fogalmazott dr. Kiss Sándor, akinek már harmadik unokája koptatja az óvoda játékait. Hangsúlyozta, a jelen címnél talán még fontosabb az az üzenet, amelyet a kitüntetés hordoz magában, hiszen ezáltal bizonyosságot nyert, hogy az intézményben dolgozók elkötelezett, példamutató magatartása mellett környezettudatos felnőtteket nevelnek az óvoda csemetéiből. – Üzenet ez az elismerés a szülők részére, hogy gyermekeik egy biztonságos, fejlődő környezetben tölthetik gyermekkoruk meghatározó részét, és üzenet az önkormányzat részére is, hogy jól döntöttünk az intézményvezető kiválasztásakor – mondta. Az is elhangzott, hogy a kitüntetést 2021 év elejétől egészen 2023 év végéig birtokolhatja az óvoda.

Kiskorban kezdeni

Szaniszlóné Zöld Klára | Fotó: Kovács Péter

– Immár másodjára sikerült elnyernünk a Zöld óvoda címet. Pedagógiai programunkban nagyon fontos szerepet kap a környezettudatosság és a gyerekek egészséges életmódra nevelése is – fogalmazott Szaniszlóné Zöld Klára, az intézmény vezetője. – Fontos számunkra, hogy már kicsi korban megismertessük a szelektív hulladékgyűjtés és környezetvédelem fontosságát – hangsúlyozta. Mint megtudtuk, a pandémia alatt kifejezetten tanították a gyermekeket a kézmosás alatti gazdaságos vízhasználatra is. – Kulcsfontosságú, hogy a kicsik megismerjék azokat a lehetőségeket, amivel óvhatják a környezetünket, ezért igyekszünk érdekes, de ugyanakkor oktató jellegű programokat biztosítani nekik a különböző világnapok kapcsán – tájékoztatott.

Nem csak az emléktáblát avatták fel hétfőn: a Faragó Utcai Óvoda Gyermekeiért Alapítvány támogatásával egy kupakgyűjtő szívet is elhelyeztek az intézmény udvarán. Szaniszlóné Zöld Klára elmondta, a kupakokat mindig segítő szándékkal fogják gyűjteni. – A Faragó Utcai Óvoda a mozgás-, és látássérült gyermekek integrált nevelésével is foglalkozik, ezért mindenképp olyan gyermeket szeretnénk támogatni, akinek a mozgásfejlesztésében tudunk segíteni a kupakokból befolyt összeggel – mondta.

DKE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában