Flashmob

2021.05.25. 15:00

Együtt a szoboszlói táncosokért

Villámcsődülettel köszöntötték pünkösdhétfő délelőttjén az újjászületést.

Fotó: Tibai Irma

Öt helyi tánccsoport részvételével a Szent István park térburkolatán járták a táncot az apróságoktól a nyugdíjas klubtagokig. A téren szétáradt az öröm.

Hajdúszoboszlón sokféle táncot képviselő klub, egyesület működik. A pandémiát ők is megsínylették, bár szerencsére közben, a Szoboszlói Nyár 2020 eseménysorozatában számos alkalommal szórakoztatták a közterületeken a közönséget. Idén februárban gondoltak egyet, összebeszéltek, s jobb híján elsősorban online kapcsolattartással felkészültek a várva várt nyitásra. Húsvét és a május 1-jei strandnyitás helyett most nyílt meg a lehetőség, így a pünkösdöt már nem kellett kihagyniuk. Öt csoport vett részt a közös produkcióban, közöttük a Hajdúszoboszlói Főnix Látványtánc és Mazsorett Sportegyesület leányzói, a Smiley Dance, a Porszem Lovasegyesület leányai, az örökifjú csoportok közül pedig a Gázláng Country Táncegyüttes, melynek vezetője, Hegedűs Elek volt az ötletgazda, illetve a Silver-D Látványtánc Egyesület Ambrózia Hastánccsoportjának tagjai. Az elmúlt hónapokban egyébként nyolc csoport készült összesen, s remélhetően mindenki bemutatkozhat majd a 2021. évi Szoboszlói Nyár programjában – mondta el az egyik fő koordinátor, Ónodi Orsolya.

Tibai Irma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában